The Day Before 15-03-2015

Wat doe ik allemaal zo'n dag voor de wedstrijd...het is zaterdag 14 maart 2015...en morgen vist H.V. Vlissingen de derde zoutwedstrijd van dit jaar.
Ik ga om boodschappen...ik maak een grote pan nasi en een grote pan soep...we gaan op visite bij de kindjes.
Maar na het avond eten...nasi met zoete pindasaus...komt het serieuze werk...de voorbereiding voor de wedstrijd.
In de kelder verzorg ik eerst het aas...en in de vissers speelgoeddoos zoek ik wat materiaal...en maak een werkelijk fantastische onderlijn.
Om morgen niks te vergeten...breng ik alles alvast naar de garage...bij de bioscoop zie ik een grote poster van Michiel de Ruyter...zou die ook gevist hebben.
In de garage zet ik alles klaar...het aas ligt op de koude vloer.
Terug naar huis...kijk ik nog even als een kind in een snoepwinkel...in de etalage van Hengelsport JanPeter.

We staan met 18 wedstrijdvissers op het strand van de boulevard van Vlissingen...een fantastisch aantal...het is 13.30 uur zondag 15 maart 2015.
De wedstrijd is een half uur oud...en meerdere deelnemers hebben al vis gevangen...we vissen 2.5 uur af...en 1.5 uur op.
Er staat niet veel stroming...de zee is mooi vlak...het water gaat niet ver weg...en er is bijna geen branding.
De wind is smerig koud...en waait vanaf links schuin over het strand.
Jan en Raoul vangen snel vis...Geerard...Nicolai...Piet en Herman vangen vis.
Als ik binnen haal...stop ik even vlak voor de kant...en als ik weer verder draai voel ik weerstand en zie wat klapperen...en net uit het water valt er een schol van 19 centimeter af.

Vlak er na komt mijn vrouw even kijken.
Als Leon in plaats van de feeder de zeestok ingooit...vangt ook hij de eerste vis.
Justin...Pierre...en Alexander vangen vis.
Dan draait Kees Rijnhout er een triple uit...ook Nicolai vangt een triple.
Maik vangt een bot van 33 centimeter en een bot van 35 centimeter...super gedaan.
Dan vangt Justin een prachtige bot...top...en even later staat Leon met een grote smile zijn feeder in te draaien...van die afstand waar ik sta...denk ik dat het een garnaal is...ik ben natuurlijk ook geen 20 meer...later blijkt dit een prachtige bot te zijn...goed gedaan.

Het strand schud even als Nicolai een gul van 42 centimeter ophaalt...hartstikke mooi.
William en Kees Lepoeter vangen het laatste uur ook vis en gaan mij voorbij.
Koos...Devin en Steve vangen niks vandaag...maar dat kan de volgende wedstrijd anders zijn...dan kunnen ze weer de sterren van de hemel vissen...van Devin kan ik nog een wedstrijd herinneren...dat hij de ene na de andere bot er uit sleepte.

De uitslag... ..
nr. 1 Geerard 8 vissen 1.54 mtr.
nr. 2 Raoul 7 vissen 1.45 mtr.
nr. 3 Nicolai 6 vissen 1.24 mtr.

Een fantastische wedstrijd...ik heb er van genoten...en er zijn mooie vissen gevangen.
Hopelijk volgende keer weer zo'n goede opkomst.

Thuis eten we verse groentesoep met boterhammen.