Plezier 07-01-2018

Dochterlief en de kleinkinderen zijn op visite bij opa Peter en oma Rina...en samen bekijken ze nog wat foto's.
Ook komen er wat foto's van Noorwegen voorbij...waar Peter en Rina deze zomer een busreis hebben gemaakt...en o.a. Stavanger...Bergen...Alesund...en Oslo bezoeken.
In Alesund hebben ze een vrije dag...waarom had ik toen mijn hengel niet bij denkt Peter.
Op de kaai bij de haven...kon je zoveel grote Makreel vangen als je wilde...en in het Fjord...Pollak...Kabeljauw...Koolvis en nog een heleboel andere soorten.
Een local had er pas een zeewolf van 5 kilo verspeeld vanaf de kaai... met een hengel waar wij mee in de branding vissen...en moppert dat hij te kleine haken bij heeft.

Peter en Rina eten bruine bonen met spek...en na het eten gaat Peter aan de slag voor de eerste zoutwedstrijd 2018 van H.V. Vlissingen.
John onze secretaris heeft tasjes gemaakt...iedereen krijgt een meetmat het reglement en een mooie pet van H.V. Vlissingen.
De tas met de wedstrijdkaarten...nummers en prijzen staat ook klaar.
In de viskist wat lood...een paar onderlijnen...een molen en wat aas.
Er naast staan een hengel en een hengelsteun.
Het is zondagmorgen 7 januari 2018 0800 uur in de morgen...het is 2 graden en er staat een frisse wind uit het noord oosten...de temperatuur van het zeewater is 5 graden.
Op naar de eerste zoutwedstrijd van het nieuwe jaar bij camping Dishoek...denkt Peter.
De eerste deelnemers staan er al...er doen 15 man mee waaronder een paar nieuwe...super leuk.

De voorbereiding op de wedstrijd verloopt soepel...iedereen draagt zijn steentje bij.
Om 10 uur vliegen bijna tegelijk de onderlijnen richting Zeeuws Vlaanderen...de ene wat verder als de andere.
Peter zijn buurman John draait al snel de eerste vis er uit...en zegt tegen Peter hoe kan dat nauw...wat doe je dan...als hij na de derde draai nog niks heeft.
Hij geeft Peter een Tap en wat Mesheften...en vlak erna vangt ook hij de eerste vis.
Dennis en Jordy hebben ook al vis gevangen.
Eerst maar wat foto's maken denkt Peter...de nul is weg dus rustig aan.
Bernard...Joris...Pierre...en Rob vangen goed.
Jaimy...Elroy en Geerard gaan ook lekker...Jan...Toon en Kenny zijn nog niet los...en Leon heeft een vliegende start...maar na het nuttigen van een beker tomatensoep?... vangt hij niks meer.
Wat geeft het veel plezier vissen vanaf het strand!!

Halverwege de wedstrijd komen twee heren en een dame naaktzwemmen...en de dame maakt als ze uit het water komt een radslag.
De 15 deelnemers vangen 271 vissen met een totale lengte van 6414 centimeter...dit moet toch menig hengelsport liefhebber het hart sneller doen slaan.

Alweer een leuke wedstrijd van H.V. Vlissingen.