Mentaleweerbaarheid 16-02-2016

Het nieuwe hengelsportjaar van H.V. Vlissingen 2016 is nog maar net begonnen...maar staat al bol van de activiteiten.
Op 16 januari 2016 was er weer een fantastische feestavond...waar al de Kampioenen en Prijswinnaars in het zonnetje zijn gezet...en met een mooie prijs naar huis gingen.
We begonnen met een heerlijk chinees lopend buffet...hierna werden de prijzen uitgereikt...vervolgens werd er een prachtige prijzentafel verloot...en op de muziek van een diskjockey kon iedereen een dansje doen.
Feestcommissie hartelijk dank hiervoor.

De regen miezert uit de lucht...als Peter op zijn collega-visser Eli staat te wachten.
Het is 31 januari 2016...en H.V. Vlissingen vist vandaag de eerste zoutwedstrijd van 2016...dit keer een Koppelwedstrijd op de boulevard...rechts van de gevangentoren.
Eli koppelt vandaag met Nikolai...een droomkoppel...en Peter met Koos.
Omdat het water nog niet genoeg gezakt is...het is afgaand...beginnen we op te glooiing.
De eerste worp gooit Eli alles af...en duikt in zijn viskist voor een andere spoel...ook de tweede worp gooit hij alles af...zenuwen?...als hij eindelijk in ligt en ophaalt zit hij vast...alles kwijt...de worp hierna gooit hij weer alles af.
Iedereen heeft al vis gevangen...als Eli zijn eerste visje binnen draait.
Ondertussen regent het zo hard...dat de condens op de lenzen van Peter zijn fototoestel staat...maar gelukkig blijven er toch nog een paar vissers plakken.
Als de wedstrijd een paar uur bezig is...zien meerdere vissers eruit of ze vierentwintig uur in het water hebben gelegen...en er met een redding haak zijn uitgehaald.
Iedereen vangt leuk vis...ook Eli is op stoom gekomen en weet bij iedere draai vis op het strand te slepen...na zo,n slechte start zit het met zijn Mentale Weerbaarheid wel goed...er in geloven...zeker zijn van je materiaal en aas...doorgaan tot de laatste draai...trouwens ook bij de rest van de deelnemers...als je met zulk baggerweer gewoon vis weet te vangen.
Uiteindelijk weet Eli de wedstrijd individueel te winnen...en pakt samen met zijn koppelmaat Nikolai de volle honderd punten bij de koppels.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd.

Uit de boxen knalt Highway Star van Deep Purple...van deze muziek word Peter helemaal blij...de positieve adrenaline bruist door Peter zijn aders als hij de parkeerplaats bij Hotel Westduin oprijd...en hij zijn tegenstanders ziet staan.
Het is zondag 14 februari 2016...en vandaag vist H.V. Vlissingen de tweede zoutwedstrijd van het jaar 2016.
Om op het strand te komen moeten we eerst een mariniers-hindernisbaan over.
De wedstrijd begint om tien uur dertig...en de wind staat in de rug.
Meerdere goede vissers zijn er niet vandaag...wat meer kansen bied aan de deelnemers die wel de waterkoude trotseren.
Al snel word de eerste vis gevangen...Pierre...Toon...en Rob de eerste draai...Piet...William...Jan...Leon...en Koos even later.
Han en Peter blijven nog even op de nul staan...Alexander heeft een totale off day en vangt de hele wedstrijd maar een paar visjes.
Vlak voordat het eerste wedstrijd uur om is...draait ook Peter de eerste vis binnen...twee zwarte ogen met een staart...wat zijn ze mager...het blijken twee wijtingen te zijn.

Het is niet waar he...precies als Peter zijn fototoestel een keer niet bij heeft...komt er een zeehond vlak onder de kant naar ons zwaaien.
De vissers die met Makreel en Mesheften vissen vangen toch iets beter vandaag.
Het is een leuke wedstrijd...en iedereen vangt zijn visje...alleen Han blijft op de nul staan...met opkomend water vangt Peter in korte tijd nog drie leuke botten in de branding.
Pierre slaat een dubbelslag vandaag...hij wint de wedstrijd en neemt de koppositie over.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd.