Hectische tijden 14-09-2015

Op het Museumplein is de uit-markt in volle gang...Freek de Jonge geeft samen met de Nits een hilarisch optreden.
De zon brand in Peter zijn nek als hij samen met zijn vrouw...een stukje verder...alweer naar een ander optreden kijkt.
Even ontsnappen aan een hectische tijd denkt hij...druk met werk...de energie en zorgen over de gezondheid van zijn vrouw.

Als Peter in de verte een dier met een soort vis aan een riem ziet...denkt hij aan vis tv...big fish man...river monsters...en extreme fishing
Zij reizen met een heel team de wereld over...om in vaak barre omstandigheden...te vissen.
In een omgeving als Jurassic park een tarbot van 55 kilo vangen...drie weken reizen om een Rivierwolf aan de haak te slaan.
Prachtige televisie...mooie beelden...goed geregisseerd...als of je zelf aan het vissen bent...dit doet zijn sportvissershart sneller slaan.
Door de felle zon knippert Peter even met zijn ogen en is weer terug in de realiteit...het word tijd om weer eens aan de waterlijn te staan...en een mooie tik op de hengeltop te zien denkt hij.
Op het Damrak loopt hij langs de Haringpakkerssteeg...en droomt hij alweer even weg.
Tijdens een korte vakantie in Duitsland ziet hij een enorme snoek... gevangen in de titi see...en met een boottochtje bij het ontspringen van de Rijn enorm veel vissen zwemmen.

Met een basis zoetwater vis uitrusting en standaard aas rijd Peter naar de Saunaplas...om na lange tijd weer eens een wedstrijd te vissen.
Hij heeft een dikke trui en een winterjas aan...op zijn hoofd een wollen muts...want echt warm is het niet.
Op stek nummer één is het goed vissen...links een mooie rietkraag...voor een eiland...en rechts een uitloper van gras.
De eerste twee uur kleine en soms mooie beten...maar geen vis.
Jaap denkt dat de wedstrijd een week later is...en komt goed uitgeslapen veel te laat aan...dan vangt Ruud een karper.
Peter gaat even een praatje met Jos maken...hij verteld over de WK feedervissen...waar de deelnemers tien hengels hebben klaar liggen...om de twee minuten azen...en alles geheim houden achter een grote paraplu.
Jos was daar controleur.
Als Peter op zijn stek terug is...knipt hij de haak van zijn lijn en zet er een grotere op...dit duurt zeker vijftien minuten zonder bril.

Gelijk hierna een mooie beet en de eerste voorn is binnen...even later glijd er nog een voorn het schepnet in.
Jaap vangt een mooie voorn en een karper...en na het fluitsignaal draait Adrie ook nog een voorn er uit.
Jaap wint de wedstrijd...en gaat met een zeer goed en uitgeslapen humeur weer naar huis.
Lekker gevist denkt Peter...als hij de hengels in de garage zet.