Gewoon vissen 04-11-2015

Het strand staat vol met vissers als Peter op de boulevard aankomt...nieuwsgierig geworden loopt hij over het strand naar zijn favoriete visstek.
Het is een hengelsportvereniging uit Kapelle die een wedstrijd in Vlissingen vist...er doen 16 deelnemers mee...de vangst bestaat uit Schar...Wijting en een enkele Zeebaars.
De deelnemers die links en rechts van de witte palen staan zitten veel vast.

Een stukje verder net achter het paalhoofd staat Jos op zijn favoriete stek een hengeltje in te gooien...ook hij zit veel vast...en vangt twee vissen.
Nu word het toch tijd om ook de hengels in te gooien denkt Peter...en loopt snel naar zijn favoriete visstek bij de groene boei.
Na tien minuutjes ligt de feederhengel in de steun...al snel gevolgd door de K2 pook.
De eerste anderhalf uur een paar kleine beetjes...maar hij weet dat je twee uur na laag water hier pas goed beet krijgt.
Na een paar kleine tikjes op de feederhengel...vangt Peter een klein Tarbotje...en gaat even een praatje met Jos maken.
Na 15 minuten zegt hij ik ga even dertig centimeter bot binnen draaien...ik heb niks gezien lacht Jos...maar als Peter bij de feederhengel aankomt...ligt de lijn helemaal naar links en zit er een bot van achtentwintig centimeter aan...jammer dat ik de beet niet gezien heb denkt hij.
Dan vangt hij een Zeebaars en een visje wat hij niet kent aan de K2 pook...later gevolgd door een mooie Bot.
Ondertussen krijgt hij mega beten aan de feederhengel...de top buigt soms meer als een halve meter door...genieten...eerst een Zeebaars en daarna grote Botten.
Als Peter weer naar de garage loopt krijgt hij een knipoog van paal 34760.

Achter hem werd de deur van de trailer ingetrapt. Myron liet zich op de vloer vallen en rolde achter de bank. Twee mannen kwamen de trailer binnenstormen.
Peter leest een prachtig boek van Harlan Coben.
Over een uurtje gaat hij samen met zijn vrouw richting Domburg om naar de grote strandwedstrijd vissen te gaan kijken.
Jammer genoeg is de parkeerplaats vol...en rijden ze door naar Domburg...op het strand aangekomen blijkt dat daar nog een wedstrijd bezig is...de vangsten vallen tegen.

Als de eerste wedstrijd- vissers hun vismateriaal inpakken...en de zee het strand steeds kleiner maakt...lopen er meerdere Zeebaarzen meppers over de paalhoofden om hun kans te wagen.