Amateur 19-04-2015

Het is al licht als ik de kelder uitloop...en buiten word ik begroet door allerlei soorten fluitende vogels.
In de plastic zak die ik in mijn hand heb...zitten maden en wat landwormen...ik ben op weg naar de garage.
Vandaag 19 april 2015 vist H.V.Vlissingen een zoetwedstrijd in de Sloeplas.
Gezellig...eerst even bijpraten...verhalen uit een spannend jongensboek...bij de selectie zout met harde wind en regen...waait Leon zijn kist om en alles waait weg...ook zijn aas waait weg...en tot overmaat van ramp waait zijn steun met zijn hengel om...breekt zijn lijn...en mist hij waarschijnlijk twee vissen.

Bauk vist enkele dagen voor de wedstrijd...op bijna de zelfde plek als hij nu loot...en vangt zes Voorns...een Brasem en een Paling van bijna zeventig centimeter.
Er doen dertien deelnemers mee...waarvan er eigenlijk drie zoutvisser zijn.
Om 08.30 uur begint iedereen vol enthousiaste aan de wedstrijd...een aantal met de vaste stok...anderen met de winkle picker...en ook een paar met wat er tussen in zit.
Ook voor het lokvoer en het aas heeft iedereen zijn idee├źn...om de vis te verleiden.
Voor Jaap onze kampioen van 2014 is de druk hoog...de eerste worp gooit hij gelijk zijn korfje aan de overkant in het gras.

Joey vangt al snel de eerste voorns aan de vaste stok...en Rob vangt een Zeelt van vijfenveertig centimeter.
Zelf vis ik met de winkle picker...en omdat op mijn goede molentje...de visdraad helemaal is vergaan...nu weet ik waarom ik de laatste zoetwedstrijd een grote Karper verspeelde...moet ik het doen met een prutmolentje uit de supermarkt...wat een amateur.
Aan de smalle kant van het water wil de vis niet bijten...dus ga ik maar een praatje maken en wat foto's nemen.
Als ik terug kom ligt de lijn helemaal slap...het is niet waar he een beet gemist...maar als ik ophaal zit er een blankvoorn aan van achttien centimeter...mazzelpik.
Dan vangt Peter Boschma een Brasem van vijfenvijftig centimeter...de grootste vis van de dag...Rob vangt ook nog een Brasem van vierenvijftig centimeter.
Dan tovert Adrie een speciaal lokgeurtje uit zijn viskist...en vangt een Brasem van zesenveertig centimeter en een Brasem van vierenvijftig centimeter.

Dan komt er een oud collega een praatje maken...hij vist ook al heel zijn leven...en we denken dat door de wind de top van de hengel beweegt...maar er zit een Blankvoorn van achttien centimeter aan.
Precies dertien minuten voor tijd...vangt Ruud een Zeelt van eenenvijftig centimeter.
De rest van de deelnemers blijft op de nul staan...misschien moeten ze de volgende wedstrijd aas op hun haak doen??

De uitslag...
1 Joey Poppe 6 vissen 100 cm.
2 Adrie Keulemans 2 vissen 100 cm.
3 Rob Purimahua 2 vissen 99 cm.
4 Peter Boschma 1 vis 55 cm.
5 Ruud Keerssemeeckers 1 vis 51 cm.
6 Peter Baas 2 vissen 36 cm.

Gelijk na de wedstrijd ga ik met mijn vrouw naar Zoutelande...als we een stukje over de dijk lopen...zien we een visser echt in de branding vissen.
Dan even shoppen...en we eten een broodje Hollandse garnalen en een frietje bij t, Harinkje van Peter.